کشکول مطالب مذهبی _ پزشکی _ سرگرمی و . . .
| ||
|
سلام
همانطور که می دانیم فرهنگ صحیح تهیه و مصرف نان ، شامل خرید متناسب و مناسب (با تاکید بر اینکه نان های سبوس دار مثل نان سنگک ، بهترین نوع نان و نان های سفید ، کم خاصیت تر از انواع دیگر نان هستند) ، خنک کردن نان قبل از بسته بندی ، بسته بندی نان در بسته های مناسب ، نگهداری نان در منزل به طریق صحیح و.. می باشد که متاسفانه در این رابطه ، برنام آموزشی کمتری برای عموم مردم وجود داشته و این امر دولت و مردم را دچار مخاطره کرده است . اگر طی فرایندهای آماده سازی خمیر و پخت ، دما و فعالیت آنزیمی تنظیم و کنترل شده باشد ، از بیات شدن نان جلوگیری می شود.
بیات شدن نان : بیات شدن ، تغییرات ناخواسته و نامطلوبی است که بین زمان تولید و مصرف نان اتفاق می افتد و این تغییرات در دو قسمت پوسته و بافت داخلی نان ایجاد می شود.
چگونگی خرید ، انتقال و نگهداری نان در منزل : جوانان حداقل ۴۰-۳۰ سال پیش نیز به خاطر دارند که نان مورد نیاز ، به صورت روزانه خریداری می شد و حتی بعضی از خانواده ها روزانه دو بار نان می خریدند (نان صبح و نان شب ) ، اما امروزه با افزایش جمعیت و سرعت روز افزون زندگی شهری ، نه تنها زمان خرید دوبار نان در روز وجود ندارد ، بلکه خرید نان روزانه نیز قه فراموشی سپرده شده است ، چرا که اکثر خانواده ها با توجه به صفوف طولانی نانوایی ، ان را باری چند روز خریداری می کنند که این امر خود اشتباه است .در گذشته ، وسیله حمل نان فقط سفره های پارچه ای بودو مردم عملا نان را پس از خنک کردن داخل این سفره ها قرار می دادند و به منزل می بردند ، اما امروزه با افزایش کیسه های پلاستیکی ، نان خریداری شده ، بلافاصله داخل این کیسه ها قرار می گیرد و به دلیل تجمع بیش از حد بخار نان در کیسه ، سرعت بیات شدن آن افزایش می یابد . تا دیروز نان به محض رسیدن به منزل مصرف می گردید و یا به جهت نیاز به نگهداری طولانی ، در سفره های مخصوص پارچه ای و یا ظروف مسی نگهداری می شد ، اما امروزه نان نیمه بیات شده که به منزل می رسد یا بلافاصله با همان کیسه پلاستیکی داخل یخچال قرار داده می شود و یا در ظروف پلاستیکی معروف به جا نانی قرار می گیرد که هر دو عمل ، باعث بیات شدن کامل نان می گردند و همه می دانیم به سر نان بیات شده چه می آید . پس باید با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی ، سعی کنیم به اندازه نیاز و درست خریداری و مصرف کنیم ، یعنی نانی بخریم که :
۲ ـ نان فاقد جوش شیرین باشد ، چرا که استفاده از جوش شیرین سبب بدبو ، بد طعم ، بدرنگ شدن و ایجد ضایعات در نان می شود. ۳ ـ نان را به اندازه بخریم ، چرا که خرید نان مازاد بر نیاز روزانه ، یکی از علل افزایش ضایعات نان است (مصرف نان روزانه هر فرد در کشور ما به طور متوسط ۳۲۰ گرم می باشد( ۴ ـ پس از خرید ، اجازه دهیم نان خنک شود و بخار آن تخلیه گردد. ۵ ـ نان را تا حد امکان در سفره پارچه ای حمل نماییم. ۶ ـ در صورتی که نان خریداری شده بیش از نیاز یک وعده باشد ، مابقی آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و در کیسه های مخصوص فریزر به اندازه هر وعده قرارداده و به گونه ای که منفذی نداشته باشد ، آن را در فریزر قرار دهید. ۷ ـ یک ربع تا بیست دقیقه قبل از مصرف ، نان فریز شده را بیرون بیاورید و در معرض هوا قرار دهید تا قابل مصرف گردد.
تجربه و تحقیق نشان داده است که نگهداری در فریزر ، مناسب ترین روش برای نگهداری فرآورده های نانوایی می باشد . قاعده کلی این
نظرات شما عزیزان:
[ سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:نگهداری بهینه از نان در منزل, ] [ 13:32 ] [ الف . صالحی ]
|
|
[ طراحي : ايران اسکين ] [ Weblog Themes By : iran skin ] |